Matematik

Underrum

13. oktober 2016 af FysikOgKemiB (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe med at: Gøre rede for at U er et underrum i R4, og bestem en basis for U?
 

Har mest brug for hjælp til at bestemme at U er et underrum.

Se billede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2016 af peter lind

Brug sumreglen for vektorer  v = (a, -2a,a-b, 2b) + (b, 0, 0, 0) gør bagefter det samme for b-a. Dernæst deler du den op så du kun har vektorer som ikke indeholder både a og b   


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2016 af liliegren (Slettet)

hvordan vil man så bestemme en basis for U ud fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2016 af jantand

Har du gjort som peter sagde du skulle. Så er du allerede på vej


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2016 af jantand

v= (a, -2a, a , 0) +(b ,0, -b,2b )

V = a(1, -2,1, 0)  +b(1, 0, -1 ,2)

Rummet udspændes af de to vektorer  og er indeholdt i R

Hvis det skal være helt fint kan du lave dem til enhedsvektorer ved at dele med √6


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2016 af Centicube

Er V=a(1, -2,1, 0)  +b(1, 0, -1 ,2) basis for underrummet? Eller skal man tjekke om de 2 vektorer der udspænder U er lineært uafhængdige?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2016 af peter lind

Det er (1, -2,1, 0)  og (1, 0, -1 ,2) der er basis for underrummet.  Ja du skal tjekke om vektorerne er lineært uafhængig


Skriv et svar til: Underrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.