Matematik

Hjælp til udregning af vinkel c

19. oktober 2016 af lp4654 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har følgende opgave. Jeg kan slet ikke se mig ud af hvordan det er jeg skal regne det ud :S Er der nogle der kan hjælpe mig lidt på vej. Tak

Har vedhæftet opgaven

Vedhæftet fil: trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2016 af PeterValberg

1) vinkel C:

\angle C=\sin^{-1}\left(\frac{48}{107} \right )

2) |AH|

|AH|=\frac{48}{\tan(54^{\circ})}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
19. oktober 2016 af lp4654 (Slettet)

svar #2 

Mange tak Peter :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2016 af PeterValberg

3) Vedr. arealet af ABC

|CH|=\sqrt{|BC|^2-|BH|^2}

|AC|=|AH|+|CH|

T_{ABC}=\tfrac12\cdot|AC|\cdot|BH|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. oktober 2016 af PeterValberg

#3

Det var så lidt :-) skulle det være en anden gang, så sig til ...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
19. oktober 2016 af lp4654 (Slettet)

Hvordan skal jeg så udregne arealet :S Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2016 af PeterValberg

#6

Se #4 

btw: Man betegner tit arealet af en trekant med T
        (hvis man brugte A, ville man nemlig kunne forveksle det med vinkel A).

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
19. oktober 2016 af lp4654 (Slettet)

Årh havde slet ikke set du havde skrevet :) Tusind tak for hjælpen. 

Kan du hjælpe mig met en anden udregning... 

skal angive længden af siden AB jeg ved at

A har en vinkel på 27 

B har en vilkel på 31 

og at AC = 82 

Jeg ved ikke lige hvordan jeg kan lægge billedet ind som du gjorde :O


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. oktober 2016 af PeterValberg

Vedhæft lige billedet, så skal jeg lægge det ind for dig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
19. oktober 2016 af lp4654 (Slettet)

Sådan :) Hvor er du flink 

Vedhæftet fil:trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. oktober 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. oktober 2016 af PeterValberg

1) Bestem vinkel C vha. vinkelsummen i en trekant (A+B+C=180º).
2) Benyt en sinusrelation

     \frac{|AC|}{\sin(B)}=\frac{|AB|}{\sin(C)}

     hvilket betyder, at:

     |AB|=\frac{|AC|\cdot \sin(C)}{\sin(B)}

     Indsæt de kendte værdier og bestem |AB|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til udregning af vinkel c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.