Fysik

G-påvirkning

21. oktober 2016 af PoulPoulsen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis en mand har en masse på 100 kg, vil han så veje 200 kg hvis han oplever en acceleration på 9,82 m/s i en elevator?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2016 af Capion1

Massen er konstant uafhængig af tyngdekraftens størrelse, men tyngden af et legeme afhænger af tyngdekraftens størrelse på stedet, den påvirker legemet.
Tænker du på en elevator, som falder frit, hvor wiren brister?
Tyngden trækker i 100 kg med en kraft på     100 kg·9,82 m/s2 = 982 N


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2016 af fosfor (Slettet)

#0 Hans masse er stadig 100 kg, men tyngden er (100kg*9.82m/s/s + 100kg*9.82m/s/s) hvis elevatoren accelerare opad. Hvis nedad, så (100kg*9.82m/s/s - 100kg*9.82m/s/s) = 0N.


Svar #3
21. oktober 2016 af PoulPoulsen123 (Slettet)

Men hvis en elevator accelerer opad med en hastighed på 9,82 m/s, så vil en person opleve en g-påvirkning på 2 g og altså føle at han vejer det dobbelte.

Er det rigtigt eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2016 af fosfor (Slettet)

Det er rigtigt, bortset fra at accelerationen har enhed m/s/s, og ikke m/s.


Svar #5
21. oktober 2016 af PoulPoulsen123 (Slettet)

Skal "s" ikke bare sættes i anden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2016 af jantand

S ska sættes i anden  g m/s2


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

#5

Man kan bådeskrive m/s/s og m/s2. I nogle tilfælde, f.eks. når man taler om bilers acceleration, benytter man km/h/s, fordi man nomalt i trafikken regner med kilometer i timen (km/h).


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2016 af jantand

Når man bruger  c g s systemet er benævnelsen  m/s2   m/s/s  er (m*s)/s  Brøkregning


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

Nej, i cgs systemet bruges cm/s2. cgs står for centimeter, gram, sekund.

Brøkregningener også forkert. (m*s)/s = m.

m/s/s = \frac{\frac{m}{s}}{s} = \frac{m}{s\cdot s}

a/b/c skal læses som: Divider a med b og derefter resultatet med c. Det svarer til den måde, man læser a-b-c på.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. oktober 2016 af Capion1

Vil man undlade brøkstreg, og angive en benævnelse i ét niveau, kan man benytte negative eksponenter.
Accelerationen
1 m pr. sekund pr. sekund
kan med fordel skrives
1 m·s- 2
Kraften
1 N = 1 kg·m·s- 2


Skriv et svar til: G-påvirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.