Matematik

differentialregning

23. oktober 2016 af LailaAriana - Niveau: A-niveau

Hej, har virkelig brug for hjælp til en opgave... jeg er begyndt på opgaven, ved ikke om det er rigtigt, men kan ikke fortsætte derfra. 

Opgave 1.

Bestem diskriminanten for andengradspolynomiet  


f(x)=x2-5x+4


Om et andet andengradspolynomium g gælder, at grafen for g går gennem punktet P(2,3), og at diskriminanten er negativ.  


Skitsér en mulig graf for g

Det jeg har gjort:

Differentiert: 

f'(x)=2x-5   v   f'(x)=0

a=2   b=0   c=-5

finder diskriminanten:

d=b2-4ac

d=02-4*2*(-5)

d=40

her gik jeg i stå...

hjælp tak... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvis jeg forstår dit spørgsmål korrekt, så kan du bare gøre det følgende:

Aflæs a, b og c direkte ud fra ligningen.

a = 1

b = -5 

c = 4

Indsæt i formlen:

D = b2 - 4ac = (-5)2 - 4 · 1 · 4 = 25 - 16 = 9 


Svar #2
23. oktober 2016 af LailaAriana

hvad med resten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2016 af fosfor (Slettet)

#2 Tegn grafen for et andengradspolynomium, hvor:

Grafen for g går gennem punktet P(2,3) <- Literally
Diskriminanten er negativ <- Ingen skæringer med x-aksen.


Svar #4
23. oktober 2016 af LailaAriana

men diskriminanten er jo 9, dvs positiv, hvorfor siger du at den er negativ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

#4 Om et andet andengradspolynomium g gælder...

I forhold til #3 vil grenene på parablen også vende opad - glad smiley. 


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.