Matematik

eksamensopgave hf fællesfag maj 2004

30. oktober 2016 af amaliemals (Slettet) - Niveau: C-niveau

I 2005 kostede en billet til Roskilde Festival 1250 kr.

Forbrugerpriserne steg i 8-års perioden 2005-2013 i gennemsnit med 2,07% om året.

a) Bestem hvad en billet til Roskilde Festival ville have kostet i 2013, hvis billetpriserne steg med

2,07% om året i 8-års perioden 2005-2013.

I 2013 kostede en billet til Roskilde Festival faktisk 1910 kr.

b) Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i prisen for en billet til Roskilde Festival i 8-

års perioden fra 2005 til 2013.

I 2014 koster en billet til Smukfest (tidligere Skanderborg Festival) 1995 kr. I 20-års perioden 1994-2014

steg prisen for en billet til Skanderborg Festival i gennemsnit med 6,42% om året.

c) Bestem hvad en billet til Skanderborg Festival kostede i 1994.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2016 af AMelev

Sæt x = antal år efter 2005 og f(x) = billetpris/kr.
Da der er en fast procentvisstigning, kan sammenhængen mellem x og f(x) beskrives ved en eksponentiel funktion f(x) = b·ax, hvor b er startværdien og fremskrivningsfaktoren a = 1 +  r , hvor r er vækstraten.


Svar #2
30. oktober 2016 af amaliemals (Slettet)

søger en som kan regen den for mig :D 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2016 af AMelev

Det lærer du ingenting af, og vi andre kan i forvejen, så det vil være spild af alles tid, men jeg vil gerne hjælpe dig.

Læs i #1 om betydningen af b, a og r.
Gå til opgavens oplysninger og find ud af
b = ...
r = ... og angiv r som decimaltal r = ...
Beregn så a = ....

Når du har gjort det, kan jeg hjælpe dig videre.


Svar #4
30. oktober 2016 af amaliemals (Slettet)

Øv :( 


Svar #5
30. oktober 2016 af amaliemals (Slettet)

vil du lave den for mig ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2016 af AMelev

Jeg vil gerne hjælpe dig (evt. meget) med den.

Prøv at gøre som der står i #3 - tag en ting ad gangen.


Svar #7
30. oktober 2016 af amaliemals (Slettet)

Kan ikke finde ud af den :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2016 af AMelev

I (startåret) 2005 kostede en billet til Roskilde Festival 1250 kr. b er startværdien 

Hvad er så b?


Skriv et svar til: eksamensopgave hf fællesfag maj 2004

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.