Matematik

Gør rede for punkter

30. oktober 2016 af Migy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet følgende opgave som er vedhæftet, men hvordan gøre jeg rede for at punkterne ligger på tangenten. 

Jeg har fået ligningen for cirklen til (x-(-3))^2+(y-3)=5

Og ligningen til tangenten til y = 3/4x-1

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2016 af AMelev

Du har ligningen for tangenten, så det er bare at sætte punkternes koordinater ind og se, om det passer.


Svar #2
30. oktober 2016 af Migy (Slettet)

Okay mange tak, men hvordan vil du så beregne arealet? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2016 af AMelev

Tegn en skitse af trekanten

Hvis du kender vektorer, så bestem AC og AB. Benyt skalarprodukt til at bestemme vinkel A og benyt så sin-fomlen til beregnin af areal.

Hvis du ikke har haft vektorer endnu, så beregn længderne af siderne AB, AC og BC. Benyt cos-relationen til at bestemme en af vinklerne og benyt så sin-fomlen til beregnin af areal.


Svar #4
30. oktober 2016 af Migy (Slettet)

Okay nu har jeg defineret vektorerne og regnet skalarproduktet, men hvordan skal jeg regne vinkel A ud fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2016 af AMelev

cos(v) = (AB•AC)/(Norm(AC)·Norm(AB))      • er skalrprodukt


Svar #6
30. oktober 2016 af Migy (Slettet)

Men så får jeg en vinkel på kun 0.576, det er jo en meget lille vinkel

Da jeg gør som følgende: 75/√-(8)^2+4^2*√(-7)^2+2^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2016 af AMelev

Du har vist lige glemt at tjekke, om den står på grader eller radian :)


Svar #8
30. oktober 2016 af Migy (Slettet)

Den står på radianer, men kan ikke lave den om til grader. 
Men har fundet ud af det i grader nu (32 grader)

:)


Svar #9
30. oktober 2016 af Migy (Slettet)

Kan det passe at arealet er 65? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2016 af AMelev

Det kan jeg ikke lige svare på, men skal vi ikke bare gå ud fra, du har regnet rigtigt. Ellers finder du ud af det, når du får opgaven tilbage. Det vigtigste er at lære - også af sine fejl.


Skriv et svar til: Gør rede for punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.