Matematik

Maple

30. oktober 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løses den vedhæftede opgave over maple?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2016 af Rossa

Hej, har du installeret en pakke, der hedder Gym-Pakken?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2016 af Rossa

Hvis du har installeret Gym pakken, så ville jeg gøre:

På Math mode:
\textit{with(Gym)}

X := [0, 2, 4, 6, 8, 10, 12]

Y := [299, 316, 345, 367, 381, 408, 416]

LinReg(X, Y)

Forskriften kan findes på plotting som:
y= 10.196 \ x + 300.54.

Hvis du ikke har installeret Gympakken, så prøver jeg til at finde en anden en pakke.
Jeg er begyndt med år nul, dvs. at år 2001 betragter jeg som år nul.

Efter du har bestemt forskriften, så kan du bestemme t for år 2016, og det er t =2016-2001 = ?
 


Svar #3
30. oktober 2016 af Theajames (Slettet)

har gympakken :) mange tak!


Svar #4
30. oktober 2016 af Theajames (Slettet)

hvis der er andre der har bud på b'ern må i gerne komme med dem :))


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2016 af Rossa

Jeg ved ikke hvis jeg forstå dig, men b'ern er allerede bestemt ved hjælp af Maple.
Lineær regression er lidt svært, da det kræver utrolig mange beregninger, hvis man vil regne i hånd.
Du kan også gør det manuelt hvis du har lyst.
Metoden hedder "least square method"
Følg den youtube video:

https://www.youtube.com/watch?v=JvS2triCgOY
 


Svar #6
31. oktober 2016 af Theajames (Slettet)

der står jeg skal benytte modellen til at bestemme det, hvordan gør jeg så det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2016 af Rossa

Det har jeg vist dig i #2

Du får opgaven som en Maple-fil
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2016 af Rossa

Her er det

Vedhæftet fil:Std.portalenn.pdf

Skriv et svar til: Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.