Matematik

saft 1:4

30. oktober 2016 af sea789 - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg har fået en opgave der lyder således: 

i 1 liters saftevand er blandingsforholdet 1:4 --> 1 del saft 4 dele vand

af 1 liters saft, hvor mange liters vand er der?

Hvor mange dl saft skal der bruges til 1 liters saftevand?

Jeg ved ikke hvilke regnemetoder jeg skal bruge, og i hvilken retning jeg skal tænke.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Når man blander 1 del saft med 4 dele vand, så ender man med 5 dele saftevand. Saftevand består altså af 1/5 saft og 4/5 vand.

"af 1 liters saft, hvor mange liters vand er der?". Bliver der spurgt om hvor meget vand der er i 1 liter saftevand? Så er svaret 4/5 liter.

Til 1 liter saftevand skal der bruges 1/5 liter saft. 1/5 liter = 1/5 * 10 dl = 2 dl


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2016 af Capion1

1 L = 10 dL saftevand.
1/5   af hele blandingen er konc. saft = 2 dL
4/5  af hele blandingen er rent vand = 8 dL

Fyld konc. saft op til mærket 2 dL i et litermål.
Fyld dernæst litermålet op til kanten 10 dL.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2016 af Capion1

# 2
Fyld konc. saft op til mærket 2 dL i et tomt litermål.
Fyld dernæst, med rent vand, litermålet op til mærket 10 dL


Skriv et svar til: saft 1:4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.