Matematik

f(x)=x2-3x-4 og g(x)=x+1

01. november 2016 af soer381k - Niveau: B-niveau

hvis f(x)=x2-3x-4 og g(x)=x+1

jeg skal bestemme regneudtrykket for følgende

s(x)= f(x)+g(x)

d(x)=f(x)-g(x)

p(x) = f(x)*g(x)

k(x) = f(x)/g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2016 af mathon

            s(x)=x^2-3x-4+x+1=x^2-2x-3


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2016 af mathon

            d(x)=x^2-3x-4-(x+1)=x^2-4x-5


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2016 af mathon

            p(x)=\left (x^2-3x-4 \right )\cdot (x+1)=x^3+x^2-3x^2-3x-4x-4=x^3-2x^2-7x-4


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2016 af mathon

            k(x)=\frac{x^2-3x-4} {(x+1)}\; \; \; \; \; \; x\neq -1

            k(x)=\frac{(x+1)(x-4)} {(x+1)}=x-4


Svar #5
01. november 2016 af soer381k

tak hvad forklarer resultatet for k(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2016 af mathon

#5

faktoriseringen af
                                 x^2-3x-4  er  (x+1)(x-4)

da rødderne i
                                x^2-3x-4=0  er

                                      x=\left\{\begin{matrix} -1\\4 \end{matrix}\right.
                                  


Svar #7
01. november 2016 af soer381k

tak mathon


Skriv et svar til: f(x)=x2-3x-4 og g(x)=x+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.