Matematik

Bestem forskriften for funktion f

01. november 2016 af sofialarson1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

HJÆLP !!!

En virksomhed producerer og afsætter to produkter A og B.
Lad x angive antal stk. af produkt A og lad y angive antal stk. af produkt B.
Dækningsbidraget er 30 kr. pr. stk. af produkt A og 50 kr. stk. af produkt B.
Funktionen f(x,y) = ax+by angiver det samlet dækningsbidrag.

a) Bestem en forskrift for funktionen f.

y < - 4/5 x + 1000
y < - 2/5 x + 800
x > 0
y > 0

Disse betingelser definerer et polygonområde, der er vist det grå område på figuren. 
se billag.

b) bestem den produktion og afsætning af de to produkter A og B der giver virksomheden det størst mulige samlede dækningsbidrag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2016 af Soeffi

Har du fundet a og b?


Svar #2
02. november 2016 af sofialarson1 (Slettet)

Nej, har ikke lavet spørgsmål a eller b.. kan ikke finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2016 af Soeffi

#2 Det jeg mente var: ved du hvad a og b står for i f(x,y) = ax + by? 

Svar #4
03. november 2016 af sofialarson1 (Slettet)

Nej


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2016 af Soeffi

#0

Lad x angive antal stk. af produkt A og lad y angive antal stk. af produkt B.
Dækningsbidraget er 30 kr. pr. stk. af produkt A og 50 kr. stk. af produkt B.
Funktionen f(x,y) = ax+by angiver det samlet dækningsbidrag.

a) f(x,y) = 30x+50y


Svar #6
03. november 2016 af sofialarson1 (Slettet)

skal man så regne det ud eller er det svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2016 af Soeffi

#6 skal man så regne det ud eller er det svaret?

Det er svaret.


Skriv et svar til: Bestem forskriften for funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.