Matematik

Indhegning til høns

01. november 2016 af Theajensen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en matematik opgave, som jeg slet ikke har en idé om hvordan man løser

Der bliver opgivet at:

En indhegning til høns skal bygges op ad en mur ved hjælp af et 140 meter langt hegn. 

Kald den ene side for x og den anden for y.

Herefter skal man løse følgende:

- Bestem sammenhængen mellem x og y

- Bestem y udtrykt ved x

- Bestem arealet A af det indhegnede område udtrykt ved x og y

- Bestem derefter arealet af det indhegnede område udtrykt ved x

- Tegn en graf for sammenhængen mellem x og A

- Benyt grafen til at bestemme x, så det indhegnede område har størst muligt areal. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2016 af PeterValberg

Hvis x betegner dybden og y længden (parallel med muren),
så har du:

2x + y = 140    ⇔    y = -2x + 140

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. november 2016 af Theajensen123 (Slettet)

Kan du måske uddybe det? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2016 af PeterValberg

Se video nr. 12 på denne videoliste [ LINK ]
det er samme type problemstilling 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
01. november 2016 af Theajensen123 (Slettet)

Jeg forstår bare ikke helt hvordan jeg beregner første spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2016 af mathon

En rektangulær indhegning til høns skal bygges op ad en mur ved hjælp af et 140 meter langt hegn. 

Lav en skitse:

       kald bredden for x og længden for y.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2016 af mathon

Bestem sammenhængen mellem x og y

              2x+y=140


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2016 af mathon

Bestem y udtrykt ved x.

             y=-2x+140

            


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2016 af mathon

Bestem arealet A af det indhegnede område udtrykt ved x og y.

            A=x\cdot y


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2016 af mathon

Bestem derefter arealet af det indhegnede område udtrykt ved x.

            A(x)=x\cdot (-2x+140)

             A(x)=-2x^2+140x


Skriv et svar til: Indhegning til høns

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.