Matematik

Hjælp haster

01. november 2016 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle, som kan hjælpe mig med b'eren?

Skærmbillede 2016-11-01 kl. 17.23.47.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2016 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2016 af mathon

        {z_o}^4=\left ( 2e^{i\frac{\pi }{6}} \right )^4=2^4e^{i\frac{2\pi }{3}}=16e^{i\frac{2\pi }{3}}=16\cos\left ( \tfrac{2\pi }{3} \right )+i16\sin\left ( \tfrac{2\pi }{3} \right )=-8+i8\sqrt{3}


Svar #3
01. november 2016 af Sneharusha (Slettet)

Tak, men der er b'eren jeg skal have hjælp til. :)
Ved ikke helt hviken formel jeg skal bruge.


Svar #4
01. november 2016 af Sneharusha (Slettet)

Jeg har nemlig prøvet og prøvet, men er ikke med på hvilken formel jeg skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2016 af Soeffi

#4. Formlen for en binom ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2016 af mathon

b)

               z=2\cdot e^{i\cdot \left ( \frac{\pi }{6}+p\cdot \frac{\pi }{2} \right )}\; \; \; \; p\in\{0,1,2,3\}        

                    z=\left\{\begin{matrix} 2e^{i\frac{\pi }{6}}=\sqrt{3}+i\\ 2e^{i\frac{2\pi }{3}}=-1+i\sqrt{3} \\ 2e^{i\frac{7\pi }{6}}=-\sqrt{3}-i \\ 2e^{i\frac{5\pi }{3}}=1-i\sqrt{3} \end{matrix}\right.

                  

               


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2016 af Therk

Den overskrift kunne jeg måske forvente af en folkeskoleelev eller en gymnasieelev, men bestemt ikke af en universitetsstuderende.


Svar #8
01. november 2016 af Sneharusha (Slettet)

Marthon kan man  ikke bruge følgende skrive istedet:

Skærmbillede 2016-11-01 kl. 13.18.22.png

Kan jeg spørge hvad menes med p? - Betyder det at man æøgger en "periode til"?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2016 af Therk

Det kan du sagtens; det er netop det han har gjort.


Svar #10
02. november 2016 af Sneharusha (Slettet)

Hvis jeg vælger at skrive z i kateteisk er det så rigtigt, eller skal det være på polær?


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. november 2016 af Therk

Opgaven beder dig ikke skrive det på en bestemt måde, så begge er okay. At udtrykke et komplekst tal på polære koordinater er ligeså godt som at udtrykke det på kartesiske.


Skriv et svar til: Hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.