Matematik

Lineære funktioner - HJÆLP

03. november 2016 af Monique2000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber der er nogle der kan hjælpe mig med den her opg 

Lad der være givet tre lineære finktioner med følgende forskrifter:

F(x)=2x-2,     g(x)=-1/2x+5     og h(x)=1,5x-4

a) indtegn graferne for funktionerne i et koordinatsystem

b)Beregn funktionsværdierne f(3) og h(-1)

c)Løs ligningen g(x)=1 ved beregning

d)Løs ligningen f(x)=g(x) ved beregning 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2016 af A1367 (Slettet)

a) Siger vidst sig selv. Du skal indtegne de 3 funktioner, brug fx Nspire eller GeoGebra

b) Indsæt 3 som x-værdi i f(x), og -1 som x-værdi i h(x) og løs dem

c) Sæt g(x) i lig med 1, og isoler herefter x

d) Sæt de to funktioner lig hinanden, og find værdien af x


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2016 af mette48 (Slettet)

f(3)=2*3-2 = ...

h(-1)=1,5*(-1)-4 =

g(x)=-1/2x+5 erstat g(x) med 1 og løs den fremkomne ligning

f(x)=g(x)    f(x)=2x-2,     g(x)=-1/2x+5         2x-2=-1/2x+5 løs ligningen


Skriv et svar til: Lineære funktioner - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.