Matematik

Reducere

04. november 2016 af seriøs (Slettet) - Niveau: B-niveau

(1/2)3 * 82 * (1/2)2 

Er dette rigtigt udregnet :

15/25 * 82 = 82/2


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2016 af Capion1

(1/2)5·82 = 82/25 = 26/25 = ...


Svar #2
04. november 2016 af seriøs (Slettet)

Det forstår jeg ikke...

Hvordan får du regnet det til 82/25


Svar #3
04. november 2016 af seriøs (Slettet)

(1/2)5   = (15/25)

Er det ikke sådan, potensreglen er: (a/b)n = an/bn

Du vælger i stedet at gange tællerne (1) med 82  ?

Det reducerer du videre til 26/25 .. hvordan det ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2016 af PeterValberg

#3

Er det ikke sådan, potensreglen er: (a/b)n = an/bn

Jo, det er korrekt 

Du vælger i stedet at gange tællerne (1) med 82  ?

Det skyldes en brøkregneregel, idet du multiplicerer en brøk med et tal
ved at multiplicere tælleren med tallet ... (a/b)·c = (ac)/b

Det reducerer du videre til 26/25 .. hvordan det ? 

Det skyldes, at:   82 = 64 = 26

 Og det er meget smart, da en potensregneregel "siger", at hvis du skal
dividere to potenstal, hvor roden er den samme, så skal man bare subtrahere
eksponenterne ...

an/am = an-m

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.