Matematik

Hjælp til gennemsnitshastighed

06. november 2016 af Sofie1310 - Niveau: 9. klasse

Fra det ene sted til det andet er der 65,70km og det tager 1 time og 55 min. 

Spørgsmålet er: Beregn skibets gennemsnitshastighed i km/t

Men problemet er jeg ikke kan huske hvordan jeg gør det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2016 af LilanKahn (Slettet)

Du har et par mugligheder:

Hvis den laves i hånden er denne her lettest

\frac{Straekning}{Tid}

Tid = minuter, så du får tiden i km per minut så skal der bare ganges med 60 for at få det til timer

Hvis du laver den på en lommeregner kan det skirves sådan her:

\frac{Straekning}{\frac{minuter}{60}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2016 af mathon

            v_{middel}=\frac{65{,}70\; km}{(1+\tfrac{55}{60})h}=34{,}28\; \tfrac{km}{h}


Svar #3
06. november 2016 af Sofie1310

tak


Skriv et svar til: Hjælp til gennemsnitshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.