Matematik

Ligning der ikke går op for mig.

06. november 2016 af Anden39 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Har ligningen - 7x + 9 = 2x + 23

trækker 2x fra på begge sider så der nu står:
5x + 9 = 23

trækker nu 9 fra på begge sider så der nu står:

5x = 14

mit problem er så at jeg ikke ved hvad jeg nu skal gøre da 5 kun går 2 gange op i 14, og der så er 4 tilbage. Er der nogen der ved hvad problemet er eller hvad man kan gøre?

Tak på forhånd for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2016 af sjls

Del med 5 på begge sider.
Så får du, at x = 14/5, som herefter kan forkortes til 2+4/5 eller 2.8.

Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2016 af mathon

         -7x+9=2x+23             adder 7x

         9=9x+23                          subtraher 23

         9-23=9x

         -14=9x                              divider med 9

        -\frac{14}{9}=x


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2016 af sjls

#2 har ret i, at du lige må være lidt mere tydelig i din spørgsmålsformulering. Er der tale om -7x eller blot 7x?

Svar #4
06. november 2016 af Anden39 (Slettet)

Ja det min fejl der skal IKKE stå minus 7 men derimod 7 satte bare "-" som en bindestreg.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2016 af mathon

         7x+9=2x+23             adder 2x

         5x+9=23                    subtraher 9

         5x=23-9

         5x=14                             divider med 9

        x=\frac{14}{5}


Svar #6
06. november 2016 af Anden39 (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Ligning der ikke går op for mig.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.