Matematik

Differentialregning

08. november 2016 af BrainyBrain - Niveau: B-niveau

Vandet der løber ind i denne beholder  indeholder 20 g salt pr. liter. Indstrømningshastigheden  og udstrømningshastigheden  er den samme, nemlig 2 liter pr. minut. 


a) Opskriv en differentialligning, som beskriver mængden af salt i tanken som funktion af tiden. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2016 af fosfor (Slettet)

y(t) er mængden af salt i gram
y'(t) har dermed enhed gram pr. minut
V er tankens rumfang målt i liter

Hvor mange gram kommer ind pr. minut: 20 g/L * 2 L/min = 40 g/min
Hvor mange gram ryger ud pr. minut: y(t)/V * 2 L/min

Dvs. y'(t) = 2 L/min * (20 g/L - y(t) / V), y(0) = ??

Hvor ?? er startsaltmængden i tanken i gram.


Svar #2
08. november 2016 af BrainyBrain

Tanken har et volumen på 1000 liter, indeholdende  500 liter vand, hvori der er opløst 25 kg salt. 

Vandet der løber ind i denne beholder  indeholder 20 g salt pr. liter. Indstrømningshastigheden  og udstrømningshastigheden  er den samme, nemlig 2 liter pr. minut. 


a) Opskriv en differentialligning, som beskriver mængden af salt i tanken som funktion af tiden.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.