Matematik

Angiv en forskrift for f.

09. november 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om den eksponentielle udvikling f gælder, at f (2) = 1 og f (−2) = 81.

Angiv en forskrift for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2016 af PeterValberg

Modellen for en eksponentiel sammenhæng er:

f(x)=b\cdot a^x

værdierne for hhv. a og b kan bestemmes ud fra to kendte punkter.
se video nr. 3 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2016 af mathon

                       a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                       b=\frac{y_1}{a^{x_1}}


Svar #3
09. november 2016 af kitsimos (Slettet)

Skal jeg bare lave det, på den samme metode for punkter? Altså hvor y1 = 81 og y2 = -2?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2016 af mathon

med y= 81 og y= 1

                                  a=\left ( \frac{81}{1} \right )^{\frac{1}{-2-2}}

                                  a=\left (3^{4} \right )^{\frac{1}{-4}}=3^{-1}

                                  b=\frac{1}{\left (3^{-1} \right )^2}=3^2

hvoraf:
                                  y=b\cdot a^x

                                  y=3^2\cdot \left ( 3^ {-1}\right )^x?

                                  y=3^{2-x}


Svar #5
09. november 2016 af kitsimos (Slettet)

Hvorfor har du sat spørgsmålstegn ved den næste sidste linje?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. november 2016 af mathon

Det var ikke tilsigtet.


Skriv et svar til: Angiv en forskrift for f.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.