Matematik

Hjælp til opg - MAPLE

09. november 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model for en bestemt person kan sammenhængen mellem personens overfaldeareal og vægt beskrives ved

O = 0,31 * m0,425 , 50 < m <150,

hvor O betegner personens overfladeareal (målt i m2), og m betegner personens vægt (målt i kg).

a) Med hvor mange procent cokser personens overfladeareal, når personens vægt vokser med 15%?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2016 af MatHFlærer

Anvend

F_{y}=F_{x}^a

Dvs.

(1+r_{y})=(1+r_{x})^a

Indsæt dine oplysninger og løs via solve i Maple.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2016 af MatHFlærer

Dvs:


Svar #3
09. november 2016 af Theajames (Slettet)

Jeres metoder er ikke nogen vi har gennemgået i klassen, er der andre metoder at løse den på? men tak alligevel.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2016 af MatHFlærer

#3 Det er mig er har skrevet #1 og #2. Men hvilken metode bruger I da i dit gymnasium?


Svar #5
09. november 2016 af Theajames (Slettet)

nu ved jeg ikke hvordan man løser den her opgave, så ved ikke hvilke metoder der kan bruges. Men det er typisk noget med at definere, plotte, løse ligning osv. Men ja, hvis det kun er de metoder i kender så må jeg få spurgt min lærer.


Brugbart svar (2)

Svar #6
09. november 2016 af AMelev

Når personens vægt vokser med 15% fra m til 1.15 m, så vokser overfladearealet fra O(m) = .... til O(1.15m) = ....

Bestem den %-vise tilvækst fra O(m) til O(1.5m) på sædvanlig vis.

NB! Den procentvise tilvækst af O er uafhængig af m-værdien - kun afhængig af den procentvise tilvækst af m - så du evt. sætte m = 1 = 100%. Den skal vokse med 15% til m1 = 115% = 1.15.


Svar #7
09. november 2016 af Theajames (Slettet)

hvad med den her?:


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. november 2016 af MatHFlærer

a) f(x)=5 løs ligningen

b) differneiter funktionen f(x) og løs ligningen f'(x)=0


Svar #9
09. november 2016 af Theajames (Slettet)

sådan her?


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. november 2016 af AMelev

#8 ad b) Ikke nok at løse ligningen f '(x) = 0. Du skal også vise, at løsningen er maxpunkt for f.


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. november 2016 af MatHFlærer

#10 ja, glemte lige at nævne det, tak for det.


Skriv et svar til: Hjælp til opg - MAPLE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.