Matematik

andengradsfunktion

10. november 2016 af anderschris (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen er ny herinde fik anbefalet siden her af min lærer, har en opgave som jeg ikke rigtigt kan forstå nogen der kan hjælpe mig med de 2 opgaver her?
?hvordan regner jeg den daglige omsætning og spg 2?

For en mindre virksomhed kan den daglige omsætning beskrives ved funktionen:

[o(x) = -0,04x^2 + 40x]

hvor o(x) er den daglige omsætning ved en afsætning på x styk.

Hvad er virksomhedens omsætning en dag, hvor der er en afsætning på 800 styk?
Hvilken daglig afsætning giver virksomheden den største daglige omsætning?


?mvh
Anders


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2016 af Capion1

1)   Beregn  o(800)
2)   Find toppunktet (x0 , o(x0)) af parablen med forskriften  o(x)
     x0 er da afsætningen der giver størst omsætning o(x0)
    


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2016 af AMelev

2) Du kan alternativt løse ligningen o'(x) = 0 og vise, at løsningen er et max-punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2016 af Michaels1 (Slettet)

ooo


Svar #4
10. november 2016 af anderschris (Slettet)

dsv
?-0.04x800^2+40*800 er svaret for den første hvilket giver 6400 for den daglige omsætning?
?forstår stadig ikke hvordan jeg skal regne 2 eren ud kan i komme med et eksempel så jeg kan sætte mig ind i hvordan man regner den ud?


/Anders


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2016 af mathon

   Grafen  for        o(x)=-0{,}04x^2+40x      er en grennedadvendende parabel.
   o(x) har derfor maksimum i toppunktet T
            dvs for
                          x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-40}{2\cdot (-0{,}04)}=500

"Hvilken daglig afsætning giver virksomheden den største daglige omsætning?"

det gør en daglig afsætning på 500\; stk.


Svar #6
10. november 2016 af anderschris (Slettet)

undskyld at jeg virker ret dum, hvor skal jeg så smide de 800 ind for den her opgave?

?hvis de allerede har lavet opgave b?
Hvad er virksomhedens omsætning en dag, hvor der er en afsætning på 800 styk?


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. november 2016 af mathon

"Hvad er virksomhedens omsætning en dag, hvor der er en afsætning på 800 styk"

                   o(800)=-0{,}04\cdot 800^2+40\cdot 800


Svar #8
10. november 2016 af anderschris (Slettet)

waow, hvor dum kan man være... -.-
tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: andengradsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.