Matematik

2a * 2a^2

10. november 2016 af CaecilieJensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en venlig sjæl der måske kan hjælpe med hvordan man regner 2a * 2a^2 ud?

er det bare 2a3 eller er jeg helt forbi?

Har samme problem med 2a * 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2016 af mathon

    2a\cdot 2a^2=2^{2}\cdot a^3=4a^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2016 af AMelev

2a * 2a^2 betyder jo 2·a·2·a2.

Saml tallene og a'erne ved at bytte rundt - faktorenes orden er ligegyldig (3·5 = 5·3), så får du 2·2·a·a2 og dermed som angivet i #1.


Skriv et svar til: 2a * 2a^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.