Matematik

Minimering af materialeforbrug

11. november 2016 af hjælp1212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en matematikopgave, som jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med. 

Opgaven lyder: Et popcornbæger skal rumme 2 L og have en form som en åben kasse med kvadratisk bund. Er det muligt at fastlægge bægerets mål, sådan at der benyttes mindst muligt pap til fremstillingen af den?

Håber i kan hjælpe :)


Svar #1
11. november 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Igen der kan hjælpe? :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2016 af mette48 (Slettet)

papforbrug, mål i dm   

rumfang x*x*h=2  ⇒ h=2/x2

papforbrug, mål i dm   bund + 4 sider     x*x + 4*x*h

x2+4x*2/x2


Svar #3
11. november 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Tror jeg har fundet ud af det. Ellers tusinde tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2016 af AMelev

Sæt papforbruget til f(x)=x^2+4x\cdot \frac{2}{x^2}|x>0= .... (\textup{reducer}), se #2

Bestem min af f på sædvanlig vis.


Svar #5
11. november 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Okay. Tusinde tak


Skriv et svar til: Minimering af materialeforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.