Matematik

Geometri , vilkårlige trekanter

12. november 2016 af amaliemals (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvem kan lave denne ?? 

Figuren viser trekant ABC, hvor ? B = 66,3?, ?C = 77,7? og ?AB? = 8,0.

a) Bestem længden af siden AC

b) Bestem arealet af trekant ABC.

Højden fra B op siden AC deler trekant ABC i to trekanter.

c) Bestem arealet af hver af disse to trekanter.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2016 af Eksperimentalfysikeren

Jeg formoder, at spørgsmålstegnene er vinkeltegn, gradtegn og længdetegn.

Når du har opgivet vinklerne B og C, kan du regne vinkel A ud. Du kan så benytte sinusrelationerne til at finde længden af AC (og BC, hvis du ønsker det). Arealet af trekanten kan du finde ud fra ½*c*b*sin(A)

c) Kald højdens fodpunkt HB. Du kan finde AHB = AB*cos(A), og højden BHB = AB*sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2016 af mathon

a)     
               b=\sin(B)\cdot \frac{c}{\sin(C)}

b)
               A=180^\circ-(B+C)

              T_{ABC}=\tfrac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot \sin\left ( A \right )

c)
              T_{ABD}=\tfrac{1}{2}\cdot \left (c\cdot \sin\left ( A \right ) \right )\cdot \left (c\cdot \cos(A) \right )=\tfrac{1}{4}\cdot c^2\cdot\left ( 2\sin(A) \cos(A) \right )=            

                                                                                                  \tfrac{c^2}{4}\cdot\sin(2A)

              T_{BCD}=T_{ABC}-T_{ABD}            

                                                                              
              
                      


Svar #3
13. november 2016 af amaliemals (Slettet)

Denne jeg skulel bruge hjælp til 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2016 af mathon

a)

                          B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2ac} \right )

                          A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2016 af mathon

c)
                          \left | AD \right |=b\cdot \cos(A)


Svar #7
13. november 2016 af amaliemals (Slettet)

Tak.. men du har jo ikke svaret på dem ? 

altså svaret ? 


Svar #8
13. november 2016 af amaliemals (Slettet)

troede du gad lave dem for mig helt ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke meningen, at vi skal løse opgaven for dig. Det vi gør er at give dig nogle tips om, hvordan du selv kan løse opgaven. Det er jo meningen, at du skal lære, hvordan du kan gøre det, så du senere kan  løse de opgaver, du kommer ud for.


Skriv et svar til: Geometri , vilkårlige trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.