Matematik

små opgaver

15. november 2016 af Alice12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der vil vise hvordan disse eksempler kan regnes ud. ?

Reducer: 7x+5-3*(x+1)

Udregn ved hjælp af en kvadratsætning: (2ax+b)^2

Faktoriser andengradspolynomiet: f(x)=2x^2+2x-12


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2016 af mathon

Faktoriser andengradspolynomiet: f(x)=2x^2+2x-12

                                                       f(x)=2\left ( x^2+x-6 \right )=2(x+3)(x-2)


Svar #2
15. november 2016 af Alice12 (Slettet)

Hvordan gør du her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2016 af AMelev

ad 1 Gang 3 ind i parentesen og reducer

ad 2) Slå kvadratsætningerne op, lær dem og brug den relevante (de skal kunnes til prøven uden hjælpemidler)

ad) 3 Løs ligningen f(x) = 0, dvs. 2x2+2x-12 = 0. Kald løsningerne hhv. r1 og r2 og brug sætningen
f(x) = a·x2 + b·x + c = 0 ⇔ f(x) = a·(x - r1)·(x - r2)


Skriv et svar til: små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.