Matematik

Reducer

16. november 2016 af Margna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der vil hjælpe mig med at reducere? (har problemer med parenteserne) 

(x+y)^(2)-(x-y)(x+y)-2xy

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2016 af peter lind

første parentes: brug reglen om kvadratet på en toleddet størrelse. Den bør du kende; men ellers står den i din formelsamling

produktet af de to næste parenteser: Brug reglen om to tals sum ganget de samme to tals differens. Den bør du kende; men ellers står den i din formelsamling


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2016 af Liselotteeee (Slettet)

Hvad kommer der stå til at stå?

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2016 af Liselotteeee (Slettet)

Er svaret så 2xy-2y

Brugbart svar (1)

Svar #4
16. november 2016 af peter lind

Hvad har du fundet (x+y)2 til ?

Hvad har du fundet (x+y)(x-y) til ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. november 2016 af Liselotteeee (Slettet)

Den første har jeg fået til: x^2+y^2+2xy
Den anden har jeg fået til: x^2-y^2

Brugbart svar (1)

Svar #6
16. november 2016 af peter lind

Det er korrekt.

Træk så den nederste fra den øverste. Hvad giver det ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. november 2016 af Liselotteeee (Slettet)

er svaret så 2xy?


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. november 2016 af MatHFlærer

(x+y)^2-(x-y)\cdot (x+y)-2\cdot x\cdot y

Vi reducerer! Først 

(x+y)^2 og -(x-y)\cdot (x+y), og lader lige denne stå for et øjeblik. -2\cdot x\cdot y.

------------------------

(x+y)^2=x^2+y^2+2\cdot x\cdot y

-(x-y)\cdot (x+y)-(x-y)\cdot (x+y)=-x^2+y^2

Dvs. vi har altså

x^2+y^2+2\cdot x\cdot y-x^2+y^2-2\cdot x\cdot y

Vi forkorter nu og får da

2\cdot y^2

Dvs. #7 dit svar er forkert og #6, det er ikker korrekt, at det bliver x^2-y^2, det skal blive -x^2+y^2.


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. november 2016 af MatHFlærer

Husk nu også at forstå min udregninger. #7


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. november 2016 af Liselotteeee (Slettet)

jeg forsår ikke helt de to nederste trin? :/ kan det uddybes


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. november 2016 af MatHFlærer

Hvilke trin? Der hvor vi har x^2+y^2+2xy osv eller blot 2y^2?


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. november 2016 af Liselotteeee (Slettet)

blot 2y^2?


Brugbart svar (1)

Svar #13
17. november 2016 af MatHFlærer

Forstår du resten af mine udregninger?


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.