Matematik

Isoler x

16. november 2016 af Mutabuta (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder lige og fumler med denne opgave: 

Isoler x i ligningen 
√(2x+3)=5

Nogle der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2016 af StoreNord

Kvardrèr begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2016 af pååå (Slettet)

(52-3)/2=x

tror jeg


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2016 af StoreNord

Kvadreringen gir:  2x+3 = 25


Svar #4
16. november 2016 af Mutabuta (Slettet)

Til sidst dividere man 2 på begge sider ik? er jeg på rette spor


Svar #5
16. november 2016 af Mutabuta (Slettet)

Men kvadratroden af 5 er da ikke 25, så hvorfor skal der stå 25? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2016 af StoreNord

Når du kvadrerer venstre side, skal du da også kvadrere højre side!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#5

Når man skal isolere (dvs. løse en ligning mht. én eller flere variable), skal man gøre det samme på begge sider af lighedstegnet. 
Når du kvadrerer √( 2 x + 3), skal du også kvadrere 5.
Altså

√( 2 x + 3) = 5 ⇔ (√( 2 x + 3))2 = 52 ⇔ 2x + 3 = 5 · 5 ⇔ 2x + 3 = 25


Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.