Matematik

statistik

16. november 2016 af SørenFKF (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej der der nogen der kan hjælpe mig med opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2016 af Therk

Du mangler et procent-tegn i opgave a.

Til opgave c, benyt at fordelingsfunktionen for en binomialfordelt stokastisk variabel er givet ved

P(N\leq m) = \sum_{k = 0}^m {n\choose k} p^{k}(1-p) ^{n-k}

Du skal derfor løse ligningen

1-P(N<18) = 0.9

hvor du før brugte p = 0.9 og du nu skal løse for p, dvs. løs

{20 \choose 20}p^{20}(1-p)^{20-20} + {20\choose 19}p^{19}(1-p)^{20-19} {20\choose 18} p^{18}(1-p)^{20-18}= 9/10

Det er et 20.-gradspolynomie, så jeg kan anbefale dig at benytte et CAS-værktøj til at finde det (WolframAlpha, Maple, Mathematica, R, etc.)


Svar #2
17. november 2016 af SørenFKF (Slettet)

den vil ikke rigtig... kan du se hvad jeg evt gør galt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2016 af Therk

Hvilket program bruger du? Du skal have den til at løse et ligningssystem - du har blot skrevet et udtryk, som er afhængigt af p.


Svar #4
19. november 2016 af SørenFKF (Slettet)

Hej therk, jeg bruger et program der hedder JMP... Ved dog stadig ikke hvad jeg skal skrive


Skriv et svar til: statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.