Matematik

Vedr. potensregneregler

17. november 2016 af Gym2019 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg sidder med denne matematik aflevering og dette er den sidste og eneste opgave jeg fatte rhat af, h¨ber at nogen vil hjælpe mig med den og forklare svarene osv. 

På forhånd mange tak :)

 Hvordan lyder potensregnereglerne? 

a^n*a^m;
                                n
                               a 
                               --
                                m
                               a 
(a^n)^m;

(a*b)^n;
(a/b)^n;


b) Udnyt potensregnereglerne til at reducere følgende udtryk:
k^4*(k^10);
(c*d)^10*(c/d)^10;


c) Hvordan defineres følgende?


a^0;


a^(-n);

d) Tallet 
5^(-2);
 er lig med et af de følgende tal. Hvilket? Begrund dit svar!
-25;
         
-10;
         
1/5;
         
1/25;

e) Udfyld tabellen
x;
-3;
-2;
-1;
0;
1;
2;
3;
2^x;


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#0

Ad spørgsmål a): Se følgende for potensregnereglerne, og hvordan de anvendes : http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/tal-og-regnearter/potenser.

Ad spørgsmål b): Kig evt. på ovenstående.
Ellers kan jeg da lige hjælpe med den første:

k4 · k10 = k4+10 = k14

Ad spørgsmål c):

a0 = 1, a ≠ 0

og

a-n = ( 1 ) / ( an ), a ≠ 0

, hvilket også kan ses i ovenstående link.

Ad spørgsmål d):

Benyt din viden om a-n = ( 1 ) / ( an ) fra spørgsmål c. 

4):

Tabellens mønster ser ret klart ud. Læg mærke til, at tallet skal give 4, og da 22 = 2 · 2 =4, er opgaven løst.


Svar #3
17. november 2016 af Gym2019 (Slettet)

#2

#0

Ad spørgsmål a): Se følgende for potensregnereglerne, og hvordan de anvendes : http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/tal-og-regnearter/potenser.

Ad spørgsmål b): Kig evt. på ovenstående.
Ellers kan jeg da lige hjælpe med den første:

k4 · k10 = k4+10 = k14

Ad spørgsmål c):

a0 = 1, a ≠ 0

og

a-n = ( 1 ) / ( an ), a ≠ 0

, hvilket også kan ses i ovenstående link.

Ad spørgsmål d):

Benyt din viden om a-n = ( 1 ) / ( an ) fra spørgsmål c. 

4):

Tabellens mønster ser ret klart ud. Læg mærke til, at tallet skal give 4, og da 22 = 2 · 2 =4, er opgaven løst.

#1

Har du tjekket Studieportalens kompendie om potensregneregler?

Tusind tak for den store hjælp- begge to! 

Fortsæt god aften :)


Skriv et svar til: Vedr. potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.