Fysik

fotonenergi i det elektromagnetiske spektrum

21. november 2016 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: B-niveau

a)    Udvælg fra en oversigt over det elektromagnetiske spektrum typiske bølgelængder for gammastråling, røntgenstråling, ultraviolet lys, synligt lys, infrarødt lys, mikrobølger og radiobølger.

b)    Beregn for hver strålingstype en typisk fotonenergi i eV.


c)    Hvilke typer stråling har den største gennemtrængningsevne?
 

Hvordan gør man dette??? Jeg synes det er vildt uretfærdigt at vi får sådan nogle opgaver for, når vi ikke har arbejdet med det før... 

Håber der er en der er god til at hjælpe/forklare!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2016 af mathon

                 E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{\lambda }


Svar #2
21. november 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal lave opgave a. 

Er dette opgave a, b eller c:

E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{\lambda }

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2016 af mathon

a)
          
Udvælges i din DATAbog.

 


Svar #4
21. november 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Er der mulgihed for at du måske kunne give mig et eks. på opgave a, sådan så jeg kan udvælde de andre og forstå det bedre :)


Svar #5
22. november 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

udvælge*


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#3

Formlen i #1 er henvendt delopgave b).

#4

Slå op i din databog (eller på nettet) og opskriv værdierne for hhv. bølgelængder for gammastråling, røntgenstråling, ultraviolet lys, synligt lys, infrarødt lys, mikrobølger og radiobølger.
Du kan evt. opskrive det således:

λgammastråling = ...
λrøntgenstråling = ...

Eller du kan opskrive det i en tabel.

Nu ved jeg af gode grunde ikke, hvor du finder dine værdier, men vend tilbage, når du har fundet dem.
Skriv dine værdier op herinde, og så kan vi fortsætte derfra.


Skriv et svar til: fotonenergi i det elektromagnetiske spektrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.