Matematik

Komplekse tal

21. november 2016 af sp2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg kan ikke komme finde ud af den vedhæftede opgave. 

Nogen som kan hjælpe mig videre? 

Vedhæftet fil: mat 1.3.5 c.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2016 af Soeffi

#0.


Svar #2
21. november 2016 af sp2 (Slettet)

Har fundet løsningen ved at sætte i anden

iog kvrod22


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2016 af StoreNord

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2016 af hesch (Slettet)

#2:  Det er ikke rigtigt, for herved dividerer du den numeriske  værdi af brøken med √2.

| i | = 1, så derfor kan du fjerne den eller kvadrere den. Det ændrer ikke på den numeriske værdi af brøken.

i2 = -1 

| -1 | = 1 , osv.

Men du kan jo ikke bare dividere med √2 af bekvemmelighedsgrunde.


Svar #5
22. november 2016 af sp2 (Slettet)

Hvad gør jeg så? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2016 af Soeffi

#5 Du skal finde modulus af det komplekse tal \frac{i\cdot (2+1)^3}{(i-1)^2}

Det skal omskrives til formen a+bi. Heraf findes modulus som \sqrt{a^2+b^2}.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2016 af hesch (Slettet)

#5:   Du ser bort fra faktoren "i" og får:  ( √5 )3 / √2.

Du kan opfatte "i" som en enhedsvektor = 1 / 90º.

Ganger du en enhedsvektor med en konstant, får du en resulterende vektor, hvis længde = konstanten.

| i * k | = | k |.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2016 af promas

Lad
 z =\frac{i\cdot (2+1)^3}{(i-1)^2}=\frac{27\cdot i}{(i-1)^2}
Prøv at gang z med 
\frac{(i+1)^2}{(i+1)^2}
og tag modulus efterfølgende.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2016 af Soeffi

#1. Lige for at afklare: 

Vedhæftet fil:1721886.png

Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.