Matematik

Lineær regression, hjæælp

22. november 2016 af Kakaopå (Slettet) - Niveau: B-niveau

I de senere år er nye frysere blevet forbedret, så de forbruger mindre el.

Tabellen viser det typiske årlige elforbrug for frysere for arene 1988-2000.

År 1988 1990 1992 1994 1996 1998 2000

Årligt elforbrug (kWh) 635 605 573 541 512 483 454

Det oplyses, at det årlige elforbrug med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær model • f(x ) = ax + b, hvor x er antal år efter 1988, og f{x) er det årlige elforbrug, målt i kWh.

a) Bestem tallene a og b. Hvad fortæller tallet a om udviklingen i fryseres elforbrug/

b) Hvornår vil det typiske årlige elforbrug være 300 kWh, hvis denne stigning fortsætter?

Jeg har bestemt tallene a og b til Y=-15,06x+30567. Jeg er i tvivl hvordan jeg løser opgave b. 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#0

Husk, du i opgave a) også skal fortælle, hvad tallet a fortæller om udviklingen i fryseres elforbrug.

Angående opgave b): Da vi ved, f(x) er det årlige elforbrug i kWh, x er antal år efter 1988, kan du finde ud af, hvornår det typiske årlige elforbrug vil være 300 kWh ved at løse f(x) = 300 ⇔ 300 = -15,06x+30567.


Svar #2
22. november 2016 af Kakaopå (Slettet)

NÅh tak det have jeg lige overset!

Skal man så sætte 300 ind på x's plads i ligningnen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2016 af PeterValberg

Du har sammenhængen f(x) = -15,06x + 30567
jeg har dog ikke kontrolleret værdierne for a og b

b) Du skal løse ligningen f(x) = 300   altså:     -15,06x + 30567 = 300
 svaret (en x-værdi), du får, er antal år efter 1988

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
22. november 2016 af Kakaopå (Slettet)

Mange tak! Rigtig stor hjælp :)


Skriv et svar til: Lineær regression, hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.