Fysik

stødtal?

22. november 2016 af soer381k - Niveau: B-niveau

hej jeg har en bold som falder fra 1,9m højde, den vejer 0,54 kg og det tager 0,5 sek at ramme jorden


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2016 af Jerslev (Slettet)

Hvad er spørgsmålet?

Svar #2
22. november 2016 af soer381k

hvad er dens stødtal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2016 af Jerslev (Slettet)

Det kan ikke besvares uden yderligere oplysninger.

Svar #4
22. november 2016 af soer381k

hej Jerslev er det ikke noget med at man bruger formlen e=v2/v1   hvor v er fart hvilken man kan udregne ud fra de oplysninger jeg har skrevet


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2016 af hesch (Slettet)

#4: Nej, ifølge definitionen er stødtallet forholdet mellem energierne efter og før stød, hvilket simplest måles:

E2 / E1 = m*g*h2 / m*g*h1 = h2 / h1 , hvor h1 og h2 er to på hinanden følgende hoppehøjder.

Benyttes hastigheden efter/før stød, må formlen være:

e = (v2)2 / (v1)2 = ( v2 / v1 )2 , fordi Ekin = ½*m*v2

Se din anden tråd.


Skriv et svar til: stødtal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.