Matematik

Find to punkter

24. november 2016 af suzukirace - Niveau: A-niveau
Jeg har fået opgaven at finde to punkter på en linje. Linien har denne forskrift: f(x)=2x^3+1. Samtidigt ved jeg at hældningen er 1 og længden er 2... Hvordan finder jeg de to ukendte punkter?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2016 af mathon

       f(x)=2x^3+1    er ikke forskriften for en ret linje.


Svar #2
24. november 2016 af suzukirace

Hov, nej det for en sektant

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2016 af fosfor (Slettet)

Kald x-værdierne for sekantens endepunkter for x og x0.

Da skal der gælde (f(x) - f(x0))/(x - x0) = 1 og (f(x) - f(x0))2 + (x - x0)2 = 22

I den første ligning ganges med (x - x0):
f(x) - f(x0) = x - x0

Ovenstående indsættes i den anden ligning:
2(x - x0)2 = 22 ⇔ x0 = √2 + x ∨ x0 = x - √2

Indsæt nu først den ene, og så den anden mulighed for x0 i den første ligning, f.eks:
(f(x) - f(x + √2))/(x - (x + √2)) = 1 ⇔ 4 + 8.49x + 6x2 = 1


Svar #4
24. november 2016 af suzukirace

Kan du forklare de to nederste step med skrift? :/ Forstår godt det første du gør! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2016 af fosfor (Slettet)

Da f(x) - f(x0) = x - x0 kan (f(x) - f(x0))2 + (x - x0)2 = 22 skrives som (x - x0)2 + (x - x0)2 = 22


Svar #6
25. november 2016 af suzukirace

Men hvor får du så 4 + 8.49x + 6x2 = 1 fra? Hvor får du dine værdier fra? Var mere dette jeg mente


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2016 af mathon

En sekant - som er en ret linje - har ingen endepunkter.

Men sekanten går gennem punkterne (x_o,y_o)  og  (x,y).

hvoraf med tekstoplysningerne:

                                                     y-y_o=x-x_o

                                                     (x-x_o)^2+(y-y_o)^2=4
som giver:
                                                     (x-x_o)^2+(x-x_o)^2=4

                                                     (x-x_o)^2=2

                                                     x-x_o=\mp\sqrt{ 2}

                                                     x=x_o\mp\sqrt{ 2}
og

                                                     y-y_o=x-x_o=\mp\sqrt{ 2}

                                                     y=y_o\mp\sqrt{ 2}

                                                     y=y_o\mp\sqrt{ 2}



                                                     


Skriv et svar til: Find to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.