Fysik

HJÆLP!!! Resonansfrekvens

25. november 2016 af isab0505 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp. Vi er et par stykker der sidder med denne opgave fra Orbit B stx (414), og vi kan ikke helt finde ud af det.

Vi regnede a) og b)

a) n= 10

b) L = (10*025)/2 = 1,25

er det rigtig, og hvordan regner vi resten? (opgaven er vedhæftet)

Vedhæftet fil: hjhjghjg.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2016 af mathon

Ja
          a) og b) er rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2016 af mathon

c)
            \lambda =\frac{v}{f}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2016 af mathon

d)
      Når grundtonen tildeles indeks 0
      har man:
                               L=\frac{\lambda_ 0}{2}

                               \lambda_ 0=2L

                               f_ 0=\frac{v}{\lambda _0}=\frac{v}{2L}=\frac{600\;\tfrac{m}{s}}{2\cdot (1{,}25\;m)}=240\;Hz

For n'te overtone 
gælder:                          
                                f_n=(n+1)f_0

                                \lambda _n=\frac{1}{(n+1)}\cdot \lambda _0


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2016 af mathon

f)
     For lydhastigheden i atmossfærisk luft
     gælder:
                       v(T)=\left ( 332\;\tfrac{m}{s} \right )\cdot \sqrt{\frac{T}{T_0}}


Skriv et svar til: HJÆLP!!! Resonansfrekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.