Matematik

Aflevering til i morgen!!!

28. november 2016 af fa71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Har meget svært med det her spørgsmål, vil bare vide hvad jeg skal gøre har nogle forskellige cas-værktøjer men ved ikke hvordan jeg skal regne det ud.

er opgave c) som jeg skal bruge hjælp til

Tak på forhånd


Svar #1
28. november 2016 af fa71 (Slettet)

kig på opgave c)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG9.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2016 af nera (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2016 af nera (Slettet)

Start med:

1. Find først et udtryk for volumen af en kugle og tag halvdelen af det

2. Find et andet udtryk for "kassen"


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. november 2016 af peter lind

c) Find O'(r) og løs ligningen O'(r) = 0.


Svar #5
28. november 2016 af fa71 (Slettet)

Men hvordan skal jeg bestemme beholderens overfladeareal så den vil blive mindst muligt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2016 af mathon

Ekstremum kræver
                                      O{\, }'(r)=\frac{-10}{r^2}+2\cdot \left ( 8-\tfrac{\pi }{3} \right )r=0
                                      


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2016 af AMelev

Ad a) Find volumen V af hele beholderen udtrykt ved h og r (se #3). V = .... 

Ad b) Løs ligningen V = 5 mht. h. h = ....
Bestem så overfladearealet af de 4 sider, bunden, toppen (kvadrat - areal af cirkel) samt halvkuglen, indsæt udtrykket for h og beregn hele overfladen O(r) udtrykt ved r. O(r) = .....

Ad c) Bestem minimum for O(r) på sædvanlig vis - enten ved nulpunkt og fortegn for O' og efterfølgende monotoni for O eller ud fra grafen for O, hvilket er lovligt, hvis du har hele definitonsmængden }]0,50[ inde i grafvinduet.


Svar #8
28. november 2016 af fa71 (Slettet)

Hvordan skriver man det inde i graf vinduet?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2016 af AMelev

Du har forskriften for O. Hvordan du får dit CAS-værktøj til at tegne grafen afhænger af, hvilket du bruger.


Skriv et svar til: Aflevering til i morgen!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.