Fysik

Fyysikk

29. november 2016 af Coru (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan i venligst sige hvad i gør, og hvorfor i bruger den bestemte formel :D

Den første sporvognslinje i San Francisco blev åbnet i 1873. Der kører stadig sporvogne i San Franciscos meget stejle gader. Her er sporvogne et velegnet offentligt transportmiddel, fordi de kan køre op og ned ad gader med stigninger på op til 25 %.

Sporvognene bliver trukket af et kabel, som ligger mellem skinnerne. Hvert kabel trækkes fremad af en elektrisk motor, der maksimalt kan yde en effekt på 380 kW. En sporvogn trækkes fremad med den konstante fart 15 km/h.

a) Beregn størrelsen af kraften fra kablet på sporvognen, når motoren yder den maksimale effekt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2016 af mathon

a)
                       F=\frac{P}{v}


Svar #2
29. november 2016 af Coru (Slettet)

^Hvad skal jeg sætte ind i formlen? Jeg forstår det ikke :-( 


Svar #3
29. november 2016 af Coru (Slettet)

#1

a)
                       F=\frac{P}{v}

Jeg forstår ikke hvad jeg skal sætte ind i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2016 af mathon

15\;\frac{km}{h}=\frac{25}{6}\;\frac{m}{s}             P=380\cdot 10^3\;\tfrac{Nm}{s}


           \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! F=\frac{P}{v}=\frac{380\cdot 10^3\;\frac{Nm}{s}}{\frac{25}{6}\;\frac{m}{s}}=\frac{3800\cdot 10^2\cdot 6}{25}\;\frac{Nm\cdot s}{s\cdot m}=(3800\cdot 4\cdot 6)\:N=91200\;N


Skriv et svar til: Fyysikk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.