Matematik

Reducering.

29. november 2016 af Juper (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder lige med en opgave og jeg er lidt i tvivl om hvad man skal gøre. Det er ret nemt i princippet, jeg ved man skal bruge tredje kvadratsætning, men jeg kan ikke huske hvor meget jeg skal tage hensyn til minusset der står foran. 

Reducer: - (2a + b) * ( 2b - b) 

metode 1: 
- (2a + b) * ( 2b - b) 

- (2a^2 - b^2)

- 2a^2 + b^2 

Metode 2 

- (2a + b) * ( 2b - b) 

- 2a^2 - b^2

Hvilken en er rigtig? På forhånd tak.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2016 af mathon

De er begge forkerte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

2a*2b = 4ab

+b*-b = -b


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2016 af mathon

Reducer: - (2a + b) * ( 2b - b) 

                -(2a+b)\cdot b=-2ab-b^2 


Skriv et svar til: Reducering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.