Fysik

Please hjælp..

29. november 2016 af Coru (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har siddet fast i disse opgaver i så lang tid,, kan nogen vise min hvordan man gør

Skibet Globtik Tokyo er en sa°kaldt supertanker. Fuldt lastet har skibet massen 6,5 · 108 kg, og skibet sejler normalt med farten 7,2 m/s.

a) Beregn skibets kinetiske energi, na°r det fuldt lastet sejler med farten 7,2 m/s.

Under en acceleration, hvor skibet sejler ligeud, ma°les sammenhørende værdier af tiden t og skibets fart v. Tabellen viser resultaterne.

b)  Bestem størrelsen af skibets acceleration til tiden t = 400 s.

c)  Hvor langt sejler skibet fra t = 0 s til t = 1000 s? 

TABEL VEDHÆFTET


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2016 af peter lind

Det var dog en meget lille masse. Det er jo ikke en robåd.

a) Ekin = ½m*v2

b) a ≈ Δv/Δt  brug intervallet 300-500s

c) Find gennemsnitsfarten i intervallet 0-100 s og gang det med tiden der er gået. Det giver en tilnærmet værdi for strækningen i de første 100 s. Gentag for de følgende intervaller. og adder all de fremkomne strækninger


Svar #3
29. november 2016 af Coru (Slettet)

#2

Det var dog en meget lille masse. Det er jo ikke en robåd.

a) Ekin = ½m*v2

b) a ≈ Δv/Δt  brug intervallet 300-500s

c) Find gennemsnitsfarten i intervallet 0-100 s og gang det med tiden der er gået. Det giver en tilnærmet værdi for strækningen i de første 100 s. Gentag for de følgende intervaller. og adder all de fremkomne strækninger

hvad skal jeg sætte ind i a)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2016 af peter lind

massen af supertanken hvad den så er og hastigheden af supertankeren 7,2 m/s


Svar #5
29. november 2016 af Coru (Slettet)

#4

massen af supertanken hvad den så er og hastigheden af supertankeren 7,2 m/s

1/2*6,5*108kg*7,2^2 
?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2016 af peter lind

ja bortset fra at jeg ikke tror på den vægt


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#5

Ja, det er selve beregningen. Husk enheder undervejs, dvs.

0,5 · 6,5·108 kg · (7,2 m/s)2 = ...

NB: Er du sikker på, at massen af supertankeren ikke snarere er 6,5 ·108 kg ? Det ville da umiddelbart give mere mening, da en supertanker jo er ret så tung.


Svar #8
29. november 2016 af Coru (Slettet)

#5
#4

massen af supertanken hvad den så er og hastigheden af supertankeren 7,2 m/s

1/2*6,5*108kg*7,2^2 
?

Er svaret 2527,2


Svar #9
29. november 2016 af Coru (Slettet)

#7

#5

Ja, det er selve beregningen. Husk enheder undervejs, dvs.

0,5 · 6,5·108 kg · (7,2 m/s)2 = ...

NB: Er du sikker på, at massen af supertankeren ikke snarere er 6,5 ·108 kg ? Det ville da umiddelbart give mere mening, da en supertanker jo er ret så tung.

Hov ja det var vidst 10^8 


Svar #10
29. november 2016 af Coru (Slettet)

Kan det passe at det bliver 1,6848*10^10 


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#10

Læs dine indlæg igennem i fremtiden, så vi undgår at svare forkert eller bruger tid på noget, der ikke viser sig at holde stik. - Princippet bag er jo godt nok (det peter lind har angivet i flere indlæg), men det er svært at se, hvor det evt. går, når der så regnes på det.
Ang. dit resultat: Ja, det passer umiddelbart.


Svar #12
29. november 2016 af Coru (Slettet)

Hvad menes der med at bruge intervallet 300-500


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. november 2016 af peter lind

du skal bruge væksten af hastigheden i intervallet fra 300s til 500 s


Skriv et svar til: Please hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.