Matematik

Differentialligning

30. november 2016 af raketjohn24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har fået en opgave som jeg ikke kan finde ud af, og den er opskrevet sådan her:

Gør rede for funktionen

g(x)=ex+x er løsning til differentialligningen dy/dx=y-x+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2016 af grahamcracker (Slettet)

Du skal gøre prøve!

Se på din differentialligning:
\frac{dy}{dx}=y-x+1
dy/dx betyder jo i princippet y'=g'(x), og din funktion g(x)=y.

Når man gør prøve, skal man indsætte g(x)=y på begge sider af din differentialligning, og se, om siderne bliver lig med hinanden når man gør dette (og regner lidt på det). På din højre side af diff.ligingen indsætter du altså din g(x) hvor der står y, og på venstresiden indsætter du din funktion g'(x)=y' istedet for differentialkvotient symbolet.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.