Matematik

Bestemmelse af vinkel

07. december 2016 af mw1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har fået en opgave, som jeg er ret i tvivl om. Jeg har vedhæftet et billede af min figur.

- Figuren viser en model af grundfladen i en bestemt hytte. Grundfladen er opbygget af 12 ens, ligebenede trekanter med grundlinjen x. 

a) Bestem vinkel v

Det oplyses, at grundfladen har et areal på 22 m2
 

b) Bestem sidelængden x i grundfladen


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2016 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2016 af peter lind

Summen af centervinklerne i trekanterne er 360º og lige store så dividerer du de 360º med antal trekanter får du v


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2016 af mathon

Areal af mørkegrøn trekant:

                 h=\frac{x}{2}\cdot \tan(75^\circ)

                 A=\frac{1}{2}\cdot h\cdot x=\frac{1}{2}\cdot \frac{x}{2}\cdot \tan(75^\circ)\cdot x=\frac{22}{12}     hvoraf x > 0 beregnes.


Svar #4
07. december 2016 af mw1 (Slettet)

#3

Areal af mørkegrøn trekant:

                 h=\frac{x}{2}\cdot \tan(75^\circ)

                 A=\frac{1}{2}\cdot h\cdot x=\frac{1}{2}\cdot \frac{x}{2}\cdot \tan(75^\circ)\cdot x=\frac{22}{12}     hvoraf x > 0 beregnes.

Tak for svaret. Hvorfor benytter man tangens til at udregne x? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. december 2016 af mathon

Fordi du ikke har oplysning om radius R i den regulære tolvkants omskrevne cirkel (hypotenusen).


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2017 af linehansen079 (Slettet)

Hvad har i så fået x til at være?


Skriv et svar til: Bestemmelse af vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.