Matematik

Matematik i anvendelse

07. december 2016 af youcandoit (Slettet) - Niveau: 9. klasse

en bakke indeholder 125 g blåbær.

Prisen pr. kilogram blåbær er ?

Hvordan regner man det ud 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2016 af Mikkelped

Hvad er prisen på 125g?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2016 af pokemonorm

Lige præcis Mikkelped, hvad er prisen på 125 gram blåbær? 

Ved ikke prisen, men jeg kan godt fortælle dig, hvad du skal gøre her. 

Du ved, at der er 125 gram blåbær som nu koster x-antal kroner (det har du sikkert stående ;). 1kg=1000 gram. Så 1000/125= 8. 

Dvs. at du skal gange prisen for 125 gram, med 8. Så finder du ud af kg-prisen. 

MVH

Pokemonorm :)


Svar #3
07. december 2016 af youcandoit (Slettet)

Prisen er 34,00 kr 

Det glemte jeg at skrive :) 

Bliver det så 2,80? ://


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2016 af pokemonorm

Hvis det er 125 gram blåbær, som koster 34 kroner, så skal du gange 34 med 8. 

34*8=272 kroner. 

Så kg-prisen er 272 kroner. P.s det lyder da til, at være en del ;). 


Svar #5
07. december 2016 af youcandoit (Slettet)

Rettelse 35,00**


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2016 af pokemonorm

Så 35*8= 280 kroner. :O)


Svar #7
07. december 2016 af youcandoit (Slettet)

mange tak for hjælpen pokemonorm ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2016 af pokemonorm

Selv tak :)


Skriv et svar til: Matematik i anvendelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.