Fysik

udledning

08. december 2016 af jasmini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan forklare mig det her forstår ikke det.. Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2016 af Jerslev (Slettet)

Hvor hopper forståelsen af?


Svar #2
08. december 2016 af jasmini (Slettet)

Jeg forstår ikke det sidste trin med det bliver til p*dv/dt=-dp/dx

og forstår heller ikke det med at bliver til noget med hastighede i trinnet efter 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2016 af Jerslev (Slettet)

Du har i linjen ovenfor stående, at \rho A dx\frac{dv}{dt} = -A dp

Dividér med A*dx på hver side, og du er fremme.

I den næste linje forlænges med dx således, at dv/dt = dv*dx / (dt * dx) = (dv/dx) * (dx/dt)

Og da dx/dt = v fås

dv/dt = (dv/dx) * v = d(v^2/2)/dx ud fra differentialregning.


Svar #4
08. december 2016 af jasmini (Slettet)

tusind tak for hjælpen har virkelig haft svært ved at forstå det :)


Svar #5
08. december 2016 af jasmini (Slettet)

HVordan kommer man til næste trin ud over man ved at p er konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2016 af Jerslev (Slettet)

#5: Du har fra tidligere, at

\rho \frac{dv}{dt} = -\frac{dp}{dx} \Leftrightarrow \rho \frac{dv}{dt} + \frac{dp}{dx} = 0.

Du ved nu, at

\frac{dv}{dt} = \frac{d}{dx} \left(\frac{v^2}{2} \right )

så indsæt dette på dv/dt's plads øverst og du får

\rho\frac{d}{dx} \left(\frac{v^2}{2} \right ) + \frac{dp}{dx} = \frac{d}{dx}\left(\rho \frac{v^2}{2} \right ) + \frac{dp}{dx} = 0,

da ρ er uafhængig af x (den er jo konstant). Sæt nu d/dx udenfor parantes og du er i mål.


Svar #7
13. december 2016 af jasmini (Slettet)

Hvad med det med intgeration


Svar #8
13. december 2016 af jasmini (Slettet)

og hvordan kan du få det til at se ud som lige før integration forstår ikke helt det med det kan blive til det når du sætter d7dx uden for en parantes


Svar #9
19. december 2016 af jasmini (Slettet)

Hvordan får du d(v^2/2)/dx ud fra differentialregning


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. december 2016 af Jerslev (Slettet)

#7: Hvad mener du?

#8: Du kan sætte d/dx udenfor parantes ligesom du kan sætte alt andet udenfor en parantes.

#9: Prøv at udføre differentiationen af d(v^2 / 2 )/dx og se, at du ender med at få dv/dt.


Skriv et svar til: udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.