Matematik

Binomialfordeling

08. december 2016 af kathpath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen der kan hjælpe med nedenstående opgave? Jeg forstår ikke hvad jeg skal finde

Forældre i Danmark der har holdt fødselsdag for deres barn, er kommet frem til at sandsynligheden for at en gæst ikke kommer til festen (selvom der er blevet takket ja) er sat til 30%. Til en tilfældig fødselsdag i Danmark, Januar 2016, er der plads til 100 personer i lokalet (af sikkerhedsmæssige årsager) hvoraf 130 har takket ja til at komme. 
 

1) Find sandsynligheden for at alle der møder til fødselsdagen, kommer ind i lokalet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2016 af peter lind

Du har en binomialfordeling med n = 130, p=0,30. Du skal så finde sandsynligheden for at mindst 30 ikke kommer til festen altså P(X≥30)


Svar #2
08. december 2016 af kathpath (Slettet)

jeg har i opgaven også fået givet at x er en variabel der beskriver antallet af gæster der kommer til fødselsdagen. Skal det så være P(x=100)?


Svar #3
08. december 2016 af kathpath (Slettet)

og ikke P(X≥30)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2016 af peter lind

Jeg har som variabel X benyttet antal personer som bliver væk. Hvis du i stedet vil bruge antal, som kommer er n=130 og p = 0.70  I så fald skal du finde P(X≤100)  Der må jo gerne komme færre uden at det er et problem


Svar #5
08. december 2016 af kathpath (Slettet)

Yes mange tak! Har regnet den ud :) Kan du også hjælpe med denne:

2) Dert dukker 108 op til fødselsdagen, vis om det med et signifikansniveau på 2% kan vise at det er i strid med antagelsen om at der er 30% der bliver væk.


Svar #6
08. december 2016 af kathpath (Slettet)

Kan det være:
P(x>/=30) = 1- (0,3;130;107)


Svar #7
08. december 2016 af kathpath (Slettet)

så p=30% n=130 og x=107


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2016 af peter lind

Der er 22 der ikke kommer.  Se om P(X≤22)  < 0,02


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.