Fysik

Nyttevirkning for spritbriketter

09. december 2016 af Hjælpemiddel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et seriøst problem som jeg håber nogle vil hjælpe med!

Jeg er igang med at skrive SRP om dampmaskine (His-Fys)

Jeg beregne nyttevirkningen for det brændstof som jeg brænder af.

T_start er 0

T_slut er 400s

Massen af brændstoffet 0.008kg

Jeg har beregnet brændværdien for brændstoffet (hvilket er spritbriketter, fast stof) hvor jeg fik værdien til 3835718 J/kg.

Herefter har jeg fundet den kemiske energi ved at bruge formlen E = B · m, hvor jeg har fået en værdi på 30685 J

Herefter har jeg fundet effekten ved at bruge formlen P = E / t, hvor jeg har fået en værdi på 73.71 W

Mit spørgsmål er

- Hvordan kan jeg beregne nyttevirkningen for brændstoffet, jeg ved godt der findes den der formel med E_udnyttet / E_tilført, men hvilke tal er det, eller hvordan regner jeg det ud?

- Hvordan kan jeg indskrive noget med den maksimale effekt?
 

Håber virkelig nogen kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2016 af peter lind

I din tekst står der kun noget om hvor meget energi der er tilført men ikke noget om hvor meget der er blevet nyttiggjort altså blevet til mekanisk energi


Svar #2
12. december 2016 af Hjælpemiddel (Slettet)

Jeg har med et ampermeter og et voltmeter beregnet effekten.

U:=[0.92, 0.87, 0.85, 0.83, 0.70, 0.40, 0.38, 0.22, 0.16, 0.07]

I := [0.17, 0.19, 0.20, 0.32, 0.53, 0.89, 0.95, 1.06, 1.32, 1.44]

E := 0.156, 0.165, 0.170, 0.266, 0.371, 0.356, 0.361, 0.233, 0.211, 0.101]

Kan det bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2016 af peter lind

ja nyttevirkningen er effekten i #2 divideret med tilført  effekt


Skriv et svar til: Nyttevirkning for spritbriketter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.