Kemi

SRP HJÆLP!!!

10. december 2016 af BummelummeABC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. Jeg har lavet et forsøg med acetylsalicylsyre, hvor den teoretiske udbytte er 5.4g. Kan bare ikke forstå, hvordan man er kommet frem til det. Forsøgsvejledningen er vedhæftet, på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er vel bare fordi: 

n=\frac{m}{M}\Leftrightarrow m=n\cdot M=180,16g/mol\cdot 0,03mol=5,4048 g


Svar #2
11. december 2016 af BummelummeABC (Slettet)

#1

Det er vel bare fordi: 

n=\frac{m}{M}\Leftrightarrow m=n\cdot M=180,16g/mol\cdot 0,03mol=5,4048 g

Men salicylsyre har ikke en molarmasse på 180,16 g/mol, men på 138,121 g/mol?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2016 af milleneedshelp1 (Slettet)

Er du sikker?


Svar #4
11. december 2016 af BummelummeABC (Slettet)

Men når jeg skal finde den teoretiske udbytte, er det så ikke for salicylsyre? De 180,157 g/mol er jo molarmassen for acetylsalicylsyre 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej du prøver jo at danne acetylsalicylsyre. De to reagerer i forholdet 1:1.

Hvis du ikke forstår det eller er i tvivl om det, vil jeg råde dig til at snakke med din vejleder og/eller kemilærer, så du kan forstå det, nu når der er tale om din SRP. 


Svar #6
12. december 2016 af BummelummeABC (Slettet)

Skal jeg "opstille" en redoxreaktion for at finde frem til at forholdet er 1:1? 


Svar #7
12. december 2016 af BummelummeABC (Slettet)

Eller er det nok bare at afstemme reaktionsligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. december 2016 af Skaljeglavedinelektier

Din opgave viser, at reaktionsforholdet er 1:1, selvom alle reaktanter og produkter ikke er medtaget. Prøv at snak med din vejleder. 


Skriv et svar til: SRP HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.