Matematik

Hastighedsregning

11. december 2016 af Amj0310 - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har fået denne opgave i en matematik aflevering. Men sidder rigtig meget fast i den. Er der nogen der kan hjælpe ?

Opgaven

Hvis man bevæger sig med konstant acceleration, man kan beregne hvor lang en strækning man har bevæget sig efter at have bevæget sig en hvis tid (t). Man skal bare kende til accelerationen (a) og starthastigheden (vstart).

Sammenhængen gives i følgende funktion:

Hvor s(t) betyder ”tilbagelagt strækning efter t sekunders bevægelse” og t er tiden målt i sekunder.

a) Hvor lang tid tager det at bevæge sig 150 meter, hvis accelerationen er 3[m/sek^2] , og starthastigheden er  20[m/sek]. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2016 af mathon

               s(t)=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot t^2+v_0\cdot t+s_0

hvor for s_0=0

                          \tfrac{a}{2}\cdot t^2+v_0\cdot t-s=0\; \; \; \; \; \; \; \;t>0

hvor t beregnes af andengradsligningen i t.


Svar #2
11. december 2016 af Amj0310

Tak, men jeg forstår det stadig ik


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2016 af mette48 (Slettet)

Så vidt jeg kan se har du ikke oplyst funktionen. Det hjælper dig måske at finde den i opgaveteksten.

Måske genkender du den så fra fysik.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2016 af mathon

Der er tilstrækkelige oplysninger:

                                                \tfrac{3}{2}\cdot t^2+20\cdot t-150=0\; \; \; \; \; \; \; \;t>0

                                                        


Skriv et svar til: Hastighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.