Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

hjælp til løsning af en differantialligning!!! Kæmpe hjælp!

12. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Håber virkelig nogen kan hjælpe!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2016 af mathon

Den karakteristiske ligning:
                                                   r^2+4=0

                                                   r=\mp 2i

                                                   y=c_1\cdot \cos(2x)+c_2\cdot \sin(2x)

                                                   y{\, }'=-2c_1\cdot \sin(2x)+2c_2\cdot \cos(2x)

som opfylder:

                                                   5=c_1\cdot \cos(0)+c_2\cdot \sin(0)\Leftrightarrow c_1=5

                                                   4=-2c_1\cdot \sin(0)+2c_2\cdot \cos(0)\Leftrightarrow c_2=2

opsummeret:
                                                   y=5\cdot \cos(2x)+2\cdot \sin(2x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2016 af mathon

kontrol af løsning:
                                                   y{\, }'=-10\sin(2x)+4\cos(2x)

                                                   y{\, }''=-20\cos(2x)-8\sin(2x)
                                                   4y=20\cos(2x)+8\sin(2x)

                                                   y{\, }''+4y=0


Svar #4
13. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

Hej Mathon,
undskyld jeg spørger, men er virkelig bare ikke den skarpeste til matematik. Er dette løsningen til opgaven?? og hvis jeg skal have dette med i min srp opgave er det så nok med at sætte dette ind?
Jeg vil også lige sige tusinde tak for din kæmpe hjælp, ærligt det betyder virkelig meget da jeg virkelig ikke kunne komme videre.


Svar #5
13. december 2016 af Anonyminized (Slettet)

og hvis jeg copy/paster dette vil det så tages som plagiat?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2016 af mathon

Ja.


Skriv et svar til: hjælp til løsning af en differantialligning!!! Kæmpe hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.