Matematik

top-punkt af en parabel

13. december 2016 af Annaduvedhvem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal snart op til en prøve og derfor repeterer jeg nogle opgave, men jeg har simpelthen glemt alt om hvordan man finder top-punkt.. 

en tilfældig opgave lyder:

Bestem koordinatsættet til top-punktet af parablen med forskriften: 

??(??) = 3??2 − 4?? − 10 

hvordan bestemmer jeg top-punktet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2016 af RandomGenerator (Slettet)

Du bruger bare toppunkts formlen?

Gætter på du enten har fået en andengradsfunktion at vide eller også så har du fået 2 punkter opgivet.

Vedhæftet fil:2016-12-13_23h26_19.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2016 af mathon

                       f(x)=3x^2-4x-10

                       f(x)=3x^2+(-4)x+(-10)

           

                      x_T=\frac{-b}{2\cdot a}=\frac{-(-4)}{2\cdot 3}=\frac{4}{6}=\frac{2}{3}

                      y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2=-10-3\cdot \left ( \frac{2}{3} \right )^2=-11\tfrac{1}{3}


Skriv et svar til: top-punkt af en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.