Matematik

SRP: Kryptografi (RSA)

15. december 2016 af altforlatterlig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med at skrive SRP om kryptografiens historie gennem årene. Helt fra Julius Cæsars tid og til RSA-krypteringen i dag.

Nu er jeg bare kommet i tvivl om hvilke beviser der egentlig er essentielse og centrale for at forstå RSA-kryptering?

Indtil videre er Eulers φ-funktion det eneste bevis jeg har med i opgaven, er der nogle der har andre idéer?

(Hvis i har må i meget gerne linke eller forklare beviserne)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2016 af peter lind

Det kommer jo an på hvor langt du vil gå også med hensyn til de praktiske brug

Euklids algoritme

regning med restklasser

Metode til at finde primtal

metode til at beregne ae mod n


Svar #2
15. december 2016 af altforlatterlig (Slettet)

Jeg takker for idéerne :-)
Det praktisk brug er tænkt at jeg med et forenklet eksempel af RSA-kryptering, vil kunne bevise hvorfor man netop bruger de formler, som man gør. Eksempelvis  c=m^e (mod n)  og m=c^d (mod n)  til hhv. en- og dekrypteringen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2016 af peter lind

det du nævner efter eksempelvis kan bevises ved brug af Eulers φ funktion


Svar #4
15. december 2016 af altforlatterlig (Slettet)

Super, har nemlig bevist φ(n)=(p-1)(q-1)

Kender du nogle af de andre relevante Euler beviser, eller har du evt. et link til hvor man kan finde dem?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2016 af peter lind

Jeg tror ikke euler er indblandet ellers. Derimod kan du se på Fermats lille sætning men den har du formodentlig brugt til Eulers φ funktion


Svar #6
15. december 2016 af altforlatterlig (Slettet)

Jep det har jeg :-)
Jeg siger mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: SRP: Kryptografi (RSA)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.