Fysik

Radioaktivitet

16. december 2016 af STE02 - Niveau: A-niveau

Hej SP

Er der nogen, der ved, hvorfor man kan bestemme forholdet mellem datterkerner i en henfaldsserie, baseret på deres halveringstider? 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2016 af mathon

Sammenhængen mellem
henfaldskonstanten k og halveringstiden T_{\frac{1}{2}}
er:
              k\cdot T_{\frac{1}{2}}=\ln(2).


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.